Преброяването на населението се удължава с една седмица - до 10

...
Преброяването на населението се удължава с една седмица - до 10
Коментари Харесай

Преброяването на населението се удължава до 10 октомври

Преброяването на популацията се удължава с една седмица - до 10 октомври, реши държавното управление на днешното си съвещание. Преброителите ще могат да посещават домовете до 20.00 часа на 10 октомври 2021 г. 

Промяната се постанова, защото удължаването на периода на онлайн преброяването до 30 септември и паралелното осъществяване на проучването по двата метода е създало известни усложнения в организацията на процеса. Преброителите на процедура са имали единствено три дни, в които да обходят и отметнат хората, които не са попълнили електронни карти.

С удължаването на периода до 10 октомври те ще разполагат с нужното време да завършат дейностите си и да съберат цялата нужната информация, по този начин както изисква законът.

По данни от вторник преброителите са попълнили картоните на 1 954 116 души. Отделно онлайн са се преброили 2 216 254 души.

От Национален статистически институт успокоиха електронно преброените, че даже и да не съумеят да предадат 15-цифрения код на преброител, те не подлежат на глоба и преброяването им е сполучливо.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР